lördag, juni 07, 2008

Jahaja. Lite småsaker har hänt sen sist. Lillebror tog studenten och lägenheten brann.

I torsdags så åkte vi till cyber för brors utspring, när Jonas ringde. Han hade precis kommit hem från jobbet och satt sig framför datorn när han hörde hur det small. Han gick ut och kollade på balkongen och såg hur det brann i balkongen bredvid, och gick ut på gården och kollade på baksidan och såg hur hela vår balkong började brinna och hur hela taket på hyreshuset stod i lågor.

Det tog mer än en halvtimme efter det för brandkåren att dyka upp eftersom Värmdös brandkår var upptagna med en skogsbrand, så vi trodde att det var helt kört med vår lägenhet.

Igår fick vi dock komma in och kolla och jag blev väldigt glatt överraskad. Mycket saker har klarat sig och det känns som att elden mest bara kikat in genom fönstret lite och dragit vidare, men det mesta är ju rökskadat.

Synd att vi bodde högst upp då alla andra våningar under klarat sig undan med bara lite rökskador. Fyra lägenheter på vår våning är helt utbrända. Det är skönt iallafall att ingen skadades allvarligt, förutom några kaniner som brann upp i en bur i grannens balkong. Alla hundar och katter räddades, och det är bra jobbat med tanke på att varenda hushåll har minst två djur i vårt hyreshus.


Studentbror utanför sin skola, i bakrunden ser man röken
från branden i vårt hus fast det inte ens ligger i samma kommun:




Grattis broder! <3




Lägenheten:




Tv'n:
(Vi tänkte ändå köpa en platttv, så whateva)




Balkongen:




Väggar och tak:




3 kommentarer:

Philip sa...

"och det känns som att elden mest bara kikat in genom fönstret lite"

eehhh va? Ser ut och vara rätt knaprigt... men tvn går säkert att använda igen... eeeehhh.

läskigt btw ;S

Anonym sa...

Shit. Tur att det var en del som klarade sig då. Men fan för att vara hemlös. ;c Hemförsäkring, kvinna! Hemförsäkring! Hoppas att boende och sånt löser sig. Förtur borde du väl ändå få med eller utan försäkring?

zum sa...

Mja.. det är mest sakerna precis vid fönstret som är förstörda.. och taket är fullt med sot och sånt.. elden har inte brunnit inne.

Ja, förtur måste vi få. Vi ska prata med dom på måndag.